Teknoloji

Xiaomi SUV Modeli ile Tesla’ya Rakip Oluyor

Xiaomi, akıllı telefon piyasasındaki rekabetine devam ederken, ilk elektrikli aracı SU7 ile de gündeme gelmişti. Xiaomi SU7 modeli siparişlerine hazırlanırken Firma hakkında yeni bir iddia ortaya çıktı. Yapılan iddialara göre Xiaomi, Tesla Model Y otomobili ile rekabet edecek yeni bir SUV modeli üzerinde çalışıyor.

Xiaomi Yeni Bir SUV Modeli Üzerinde Çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde 39 kilometre yol gittikten sonra yolda kalarak dikkatleri üzerine çeken SU7 modeli, bu yıl 100.000 siparişe ve üretime ulaşacağı söyleniyor. Xiaomi, fabrikası içinden gelen bilgilere göre yeni bir SUV modeli üzerinde çalışıyor.

Xiaomi SUV Modeli ile Tesla’ya Rakip Oluyor

Sınırları zorlamayı seven Çinli firma Xiaomi, 2025’nin sonlarında yeni aracı SUV modelini tanıtması bekleniyor. İlk model SU7’ de oluşan arızaları ve hataları düzeltileceğine inanılan Xiaomi, yeni model SUV otomobili için ekstra özen gösterecek gibi duruyor. Xiaomi, 300.000 otomobil üretme kapasitesine sahiptir. Beijing’deki fabrikasıyla ile elektrikli otomobil marketinde hızla büyüyebilir ve otomobil üretiminde önemli bir üretici aline gelebilir.

SU7 modeli ile fiyat algısını kırmayı başaran Xiaomi, SUV aracı için de uygun bir fiyat sunması bekleniyor. SU7 modeli için 28 bin dolar altında satışa sunulmuştu, SUV modelinin de bütçe dostu fiyat etiketi ile 20 bin dolar altında olması öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu