Haber

Çanakkale’de yangın nedeniyle avlanma yasaklandı

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE –Çanakkale’de, yaşam alanını kaybeden yabani hayvanların avcılar tarafından avlanmasını önlemek amacıyla yangından etkilenen bölgelerde kara avcılığı yasaklandı.

Çanakkale’de 16 Temmuz ve 22 Ağustos tarihlerinde 6500 hektarlık alanı etkileyen yangın nedeniyle başta yabani hayvanlar, büyükbaş ve kümes hayvanları yaşam alanlarını ve meralarını kaybetti. Yangının ardından ilk günlerde, yangından kaçan hayvanların avcıların hedefi olduğu gerekçesiyle yangın bölgelerine bitişik ormanlardan silah sesleri eleştirildi ve kara avcılığının yeniden başlatılması talep edildi. yasaklandı.

VALİ DUYURUSU: BU DÖNEM KARA AVLANMASI YASAKTIR

Konuyla ilgili olarak Çanakkale Valiliği, 5 Eylül 2023 itibarlı kentte 2023-2024 avlanma döneminde kara avcılığına yasak getirildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “Kara avcılığı yasaklandı” ifadeleri kullanıldı. Orman yangınından etkilenen bölgelerde durduruldu” eleştirisi yapıldı. Kara avcılığının durdurulma nedeni ise “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Çanakkale Merkez ile Lapseki genel avlanma alanları ve Üçpınar’da yaban hayatının korunması kapsamında orman yangınlarından etkilenen yaban hayvanlarının yaşam alanlarında önlem alınması” olarak belirtildi. Kirazlı ve Elmacık eyaleti avlanma yerleri”. (DUVAR)

bozdoganhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu